Muziek

De Platenkast van Rudi Vranckx

vzw TeKiel-A

do 29 sep 2022 - 20.00 uur

Donderdag 29 september trappen we seizoen 7 op gang met oorlogsjournalist Rudi Vranckx, die in vrede komt. De man zag de wereld van Joegoslavië tot Congo en hij verslaat al een hele tijd internationale conflicten in het Midden-Oosten.
uitverkocht

Balder Dendievel en Hannelore Vander Elst

Klassiek op zondagmiddag

zo 9 okt 2022 - 14.00 uur

Hobo en gitaar zie je misschien niet vaak als duo op het podium. Voor de muzikanten is dit een extra motivatie om met de mooie kleuren van deze instrumenten aan de slag te gaan. Dit vertaalt zich in een verrassend en zeer divers programma.

Buitengewoon Klassiek

Jos Van Immerseel - Sonates van Beethoven

zo 23 okt 2022 - 14.00 uur

Het is mijn devies op een goed instrument te spelen en anders niet” aldus Beethoven in 1810. Jos van Immerseel neemt dit devies van harte en brengt op een Clarke Hammerflügel, gebaseerd op op het model van Anton Walker eind 18de eeuw, sonates en ander klavierwerk van de jonge Beethoven uit de peri

De Platenkast van Helmut Lotti

vzw TeKiel-A

do 27 okt 2022 - 20.00 uur

Donderdag 27 oktober is er ‘Helmut goes Hoboken’. Daags voor zijn Deense tournee maakt Helmut Lotti geen tussenstop in het Sportpaleis, wel in het Gravenhof voor een nieuwe editie van ‘De platenkast van …’. En daar zijn we best fier op, want een ontmoeting met een artiest die 14 miljoen verkochte al
uitverkocht

Stef Kamil Carlens, Matt Watts en Nicolas Rombouts

Van de Schoonheid en de troost i.s.m. Schouwburg De Kern

zo 30 okt 2022 - 20.15 uur

Matt Watts en Nicolas Rombouts zetten hun gemeenschappelijk rouwen om een plots verloren vriend en een stukgelopen relatie in één helende nacht op muziek.

Les Voix Perdues

Soft Rains cd-voorstelling

vr 11 nov 2022 - 15.00 uur

Les Voix Perdues is bekend om hun sterk WOI-programma. Ze stellen hun 2de CD ‘Soft Rains’ voor: opnieuw straffe oorlogs- en vredesliederen, die teruggrijpen op de grote en kleine verhalen van de Groote Oorlog. Sterke poëzie op muziek gezet.

Les Voix Perdues

Soft Rains cd-voorstelling

za 12 nov 2022 - 20.00 uur

Les Voix Perdues is bekend om hun sterk WOI-programma. Ze stellen hun 2de CD ‘Soft Rains’ voor: opnieuw straffe oorlogs- en vredesliederen, die teruggrijpen op de grote en kleine verhalen van de Groote Oorlog. Sterke poëzie op muziek gezet.

Tournée Musicale

vr 18 nov 2022 - 18.00 uur

De herfsteditie op vrijdag 18 november aan het begin van de Week van de Senior staat in het teken van jazz, blues en folk. Hier brengen we een mooie mix van lokaal talent, muzikale stamgasten of een act die de lokale horeca zelf prefereert. Zeg maar de classic edition.

De Platenkast van Pedro Elias

vzw TeKiel-A

do 24 nov 2022 - 20.00 uur

Donderdag 24 november ontvangen we met Pedro Elias de man die in de Container Cup een nieuwe dimensie gaf aan het genre ‘sportcommentaar’. En dat mag niet verwonderen, want Elias is een creatieve baas en niet voor een gat te vangen.

Duo Como

Klassiek op zondagmiddag

zo 11 dec 2022 - 14.00 uur

Het duo Como , met Emma Wills op gitaar en Sebastian Enriques op accordeon laat voor het eerst zijn vleugels uit met een eigen programma: Douce Joie. Een zoete vreugdevolle mix van lichte & elegante klassieke muziek, jazz en uitgesproken zuiderse ritmes.

Thank you,Toots!

Ben Vanderweyden Quartet

zo 18 dec 2022 - 14.00 uur

De Belgische musici Koen Vandendriessche, Roman Korolik, Dirk Schreurs, Ben Vanderweyden en verteller Fred Brouwers brengen een persoonlijke muzikale hommage aan de muziek en het leven van jazzharmonica-legende Jean “Toots” Thielemans.

Nu het nog kan

Johan Petit, Tom Pintens en Dora Brams

di 17 jan 2023 - 20.00 uur

Aan het woord Johan Petit, theatermaker en gelegenheidsfilosoof. Er ligt weer iets op zijn hart, over het leven, maar vooral over hoe hij zelf in dit leven staat.

Christa nodigt uit - Schwung!

Nieuwjaarsconcert

zo 22 jan 2023 - 11.30 uur

Tradities bestaan nog! Samen met haar vaste begeleidingsgroep en 3 collega’s van het opera Ballet Vlaanderen zet Christa de 'Schwung' erin. Het concert wordt afgesloten met een bekende meezinger en achteraf klinken we op het nieuwe jaar!

De Platenkast van Ben Segers

vzw TeKiel-A

do 26 jan 2023 - 20.00 uur

Donderdag 26 januari hebben we met Ben Segers een acteur te gast in het Gravenhof. Deze Kempenzoon scoorde zich een plaats in het collectieve geheugen met de ‘Wat als’-sketch waarin hij de onwaarschijnlijke kwaliteiten roemt van Rudy Verboven.

De Vlaamse Juke Box

Met o.a. Kevin Van Staeyen en Stoffel Verlackt

zo 5 feb 2023 - 14.00 uur

Jij vraagt, wij draaien; neen, wij spelen! We maakten een selectie van wat wij de Toppers van de Vlaamse Muziek noemen. Van de overbekende Will Tura en Bart Peeters tot de obscure protestliedjes uit de jaren 70.

Christine Carré - Wings

Klassiek op zondag

zo 12 feb 2023 - 11.30 uur

Christine Carré heeft een unieke eigen stijl ontwikkeld, met soms een vleugje Wim Mertens, Michael Nyman, Joep Beving,...Met haar nieuwe programma neemt ze je mee op een innerlijke reis van rust, harmonie en stilte.

Les Âmes Perdues - Eurovisionary

Klassiek op zondag

zo 12 mrt 2023 - 11.30 uur

Les Âmes Perdues gaat terug naar de roots van het Eurovisiesongfestival: het stimuleren van de muzikale creativiteit.