Info en tickets

Op deze pagina

Hieronder vind je alle praktische info die je nodig hebt om je bezoek aan het Gravenhof voor te bereiden.

Adres & contact

Gravenhof
Louisalei 7, 2660 Hoboken
Bel ons: + 32 (0)3 292 65 30
Stuur ons een e-mail: gravenhof@antwerpen.be
Op zoek naar iemand in het bijzonder, check Wie is wie.

Openingsuren

Op woensdag kan je in het Gravenhof terecht voor vragen of tickets. We zijn open van 13 tot 16 uur. Telefonisch zijn we bereikbaar op woensdag en donderdag van 13 tot 16 uur. Heb je een vraag die niet kan wachten tot dan? Stuur dan een email naar gravenhof@antwerpen.be en we behandelen zo snel als mogelijk je vraag.
Opgelet tijdens schoolvakanties en op feestdagen zijn we gesloten. 

Tickets

Je kan tickets kopen via de website
Op onze website www.gravenhof.org surf je naar een voorstelling, activiteit of kamp van jeugddienst. Je kiest je plaats(-en) en betaalt online. Je hebt daarbij de keuze tussen Bancontact en Visa/Mastercard. Na betaling ontvang je je elektronische tickets onmiddellijk via e-mail.
Tickets worden nooit terugbetaald of geruild, tenzij een voorstelling, activiteit of kamp van de jeugddienst door ons wordt geannuleerd.

 

Reducties

A-kaart

Goesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal uw ding.

De A-kaart is een spaar- en voordeelkaart voor iedereen die van cultuur, sporten en lezen houdt. Gespaarde punten kan je omruilen voor kortingen, een gratis zwembeurt of tijdens tijdelijke acties. Antwerpenaars met een A-kaart hebben gratis toegang tot de permanente collectie van een stedelijk museum en krijgen korting voor tentoonstellingen.

Meer weten over de A-kaart

Toegankelijkheid

Het Gravenhof is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een lift en aangepast sanitair. Het aantal plaatsen voor rolstoelen is echter beperkt waardoor deze plaatsen enkel gegarandeerd kunnen worden als je tijdig boekt.

Laat bij reservering zeker weten dat je rolstoelgebruiker bent.

Bereikbaarheid

Met de bus
Bussen 1, 13, 33 , 140 , 141 en 298 stoppen op slechts enkele minuten van het Gravenhof.

Surf naar www.delijn.be voor meer informatie over reistijden en haltes.

Met de auto
Het Gravenhof ligt in een woonbuurt. Bij een groot evenement, zorgt dat wel eens voor parkeerproblemen. Wij raden daarom aan om het openbaar vervoer of de fiets te nemen. Komt u toch met de wagen dan kan u parkeren op de parking van het evenementen- en sportcomplex Extra Time in de Louisalei 24.

Met de fiets
Komt u met de fiets dan kan u die stallen aan de ingang van het Gravenhof in de Louisalei 7.

Met de trein

http://www.belgianrail.be/nl

Lage-emissiezone
Komt u met de auto naar Antwerpen? Houd er dan rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijnstof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Kijk tijdig na of uw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.

Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet u eenmalig registreren. Dit is gratis en kan ten laatste tot 24 uur nadat u de zone binnenrijdt. Registreer hier uw auto.

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

Met de klas naar het Gravenhof

Terecht! Kinderen en cultuur, dat gaat goed samen. Gravenhof werkt graag op maat van jouw klas of school. Voor meer info, neem contact op met Sandra Kley. Bel 03 292 65 30 of stuur een e-mail naar sandra.kley@antwerpen.be.