Voor de tweede maal organiseert Gravenhof in samenwerking met de seniorenraad een filmdag. Na de eerste filmvoorstelling voorzien we kraakverse pistolets. Tijdens de pauzes is er koffie en thee. Je schrijft je in voor twee of drie films, lunch inbegrepen.  

10 uur: AS GOOD AS IT GETS (Verenigde Staten-1997-133 minuten) 

Melvin Udall woont in hartje Manhattan. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen.  
 

13.30 uur: LE FABULEUX DESTIN D’ AMELIE POULAIN  (Frankrijk-2001-122 minuten) 

Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren.


16 uur: LIVING (Groot-Britannië-2022- 102 minuten) 

Te midden van de wederopbouw van het land na de Tweede Wereldoorlog is Williams ambtenaar. Plotsklaps wordt bij hem een terminale ziekte vastgesteld, wat hij voor zijn zoon verzwijgt. Ook laat hij zich niet op zijn werk zien. Zijn vroegere collega Margaret spoort hem evenwel aan betekenis te vinden in zijn leven waarna Williams zich toelegt op een bouwproject. 

Om 12.15 uur is er een broodjeslunch, inbegrepen in de prijs voor zowel 2 of 3 films.Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • 2 films + pistolets + koffie en thee tijdens pauze: 10 euro
  • 3 films + pistolets + koffie en thee tijdens pauze: 12 euro
locatie
  • Gravenhof
  • Louisalei 7
  • 2660 Hoboken