Editie 6. Dit geliefd muziekevenement voor en door Hoboken blijft een vaste waarde in het Hobokense cultuurleven. Op maar liefst 11 locaties kan je genieten van live muziek. Gaande van rock tot pop, van folk tot blues. Wie van een stevig pond rock houdt, kan terecht in café Den Breughel waar Bushcraft de pannen van het dak zal spelen. De muziekensembles van de Academie Hoboken nemen traditiegetrouw hun intrek in cultuurcafé Moretus.

Het slotfeest gaat door in cultuurcentrum Gravenhof. Mr. P & The Cadillacs spelen de beste crooners en dansmuziek uit de 50’s en 60’s.

 

1. Café ’t Briljantje | Eric Baranyanka en Luc Wielockx I 19.30 tot 21.15 uur

2. Café Buffalo       | Big Dave & Stansoon                      I 20 tot 22.15 uur

3. Nello’s Café        | The Thomas Henry Rockestra       I 19.30 tot 21.45 uur

4. Het Volkshuis     | Zat van A                                         I 19.30 tot 22.30 uur

5. Café De Nieuwe Spiegel | Ruben Verbruggen Quartet I 19.45 tot 22 uur

6. Café Breugel       | Bushcraft                                        I 19.45 tot 22.15 uur

7. Cultuurcafé Moretus | Academie Hoboken muziek   I 19.30 tot 21.30 uur

8. Novonov  | The Moe Greene Specials                         I 21 tot 22 uur

9. Jeugdhuis JOH  | Furism                                              I 21.15 tot 2 uur

10. Grillroom Kiosk | Orchestra Mtchuk                          I 19 tot 21.30 uur

11. Gravenhof  | Mr. P & the Cadillacs                             I 21.15 tot 2 uur

 

 1. Café ’t Briljantje | Eric Baranyanka en Luc Wielockx

Eric Baranyanka speelde ooit met zijn wereldmuziekband The Nile in het voorprogramma van de Amerikaanse zangeres Cher en later in het voorgramma van Via Con Dios in Vorst Nationaal. Later bracht Dani Klein hun full cd Afromantik uit.

Nu speelt Eric samen met zijn vriend Luc Wielockx de zelfde liedjes waarmee hij toen Vorst Nationaal aan het feesten kreeg.

 

 1. Café Buffalo | Big Dave & Stansoon

Big Dave & Stansoon komen naar Hoboken. Dit trio zal de avond  op spicen met heerlijke rauwe en optwepende bluesmuziek. Liefhebbers van het bluesgenre zullen 'Big' Dave Reniers & Stansoon ongetwijfeld kennen. Zij stonden op tal van grote podia in binnen- en buitenland en brachten al samen verschillende platen uit.

         

 1. Nello’s Café | The Thomas Henry Rockestra

Pretentieloos plezier van twee muzikale raspaardjes annex podiumbeesten. Samen creëren ze een full-band-sound met een repertoire met de wortels diep in de "classic rock" uit de sixties tot en met nineties, met oa ZZ Top, Jimmi Hendrix, Robert Palmer, Aerosmith, The Beatles, CCR, The Free, AC/DC Lynyrd Skynyrd enz … Alles overgoten met een hete stomende boogie saus en fun guaranteed

 

 1. Het Volkshuis | Zat van A

De 3 muzikanten van Zat van A kunnen putten uit een repertoire van ongeveer 1500 nummers. Verzoeknummers zijn daarom zeker mogelijk. Het repertoire omvat hits van Tom Jones, Joe Cocker, Elvis, Neil Diamond, Rod Stewart en vele anderen.  De stijlen variëren van pop, rock & roll, country, swing en crooners tot de jaren 80. 

 

 1. Café De Nieuwe Spiegel |  Ruben Verbruggen Quartet

De vier jonge jazzmuzikanten komen terug. Wegens succes staan ze terug op de affiche. Dti jaar keer in café De Nieuwe Spiegel. Wat ons betreft de perfecte , rokerige jazzkroeg voor dit kwartet. Samen brengen ze bekende en minder bekende jazzstandards, van Duke Ellington tot Miles Davis en Chet Baker. Intieme songs, een rauwe blues of simpelweg een mooie ballad: oprecht, elegant en swingend!

 

 1. Café Den Breughel | Bushcraft

Rock covers in your face! Deze band ademt rock’n roll en speelt een repertoire gaande van Paint it black van the Rolling Stones, over Rock this Town van The Stray Cats tot Rocking in the free world van Neil Young.

 

 1. Cultuurcafé Moretus | ensembles Academie Hoboken muziek en woord

De leerlingen van de Academie Hoboken afdeling pop en jazz vormen onder leiding van hun muziekdocenten enkele gelegenheidsensembles. Jong en oud staan hier samen op het podium en brengen een repertoire van bekende nummers uit de pop-en jazzgeschiedenis.

 

 1. Novonov | The Moe Greene Specials

The Moe Greene Specials uit het Antwerpse Noorden brouwen een mojito-cocktail, pittig gekruid met surf, tex-mex en stax soul invloeden. Deze boeiende mix bracht de zeven heren van TMGS reeds op tal van Duitse en Zwitserse podia tijdens de “Russ Meyer pussy galore nite”-tour, een tribute aan de welbekende regisseur die furore maakte in de jaren ’60. Ook de groepsnaam refereert naar de gloriejaren van de film: Moe Greene kent u misschien wel als één van de gangsterpersonage uit "The Godfather".

U hoort het, deze cowboys kennen hun klassiekers en weten ze te verwerken in aangename live tunes. Wij horen alvast Calexico-achtige woestijnsongs en onsterfelijke surfclassics van Dick Dale.

 

 1. Jeugdhuis JOH I FURISM

Of het rockuniversum nu uitbreidt, stagneert of inkrimpt, Tim, Wes, Bret en Sten kregen de smaak te pakken en laten deze nooit meer los.  Na een paar maanden repeteren en opnemen, deed Furism z'n eerste release met het album 'Even More Than Before' in december 2015. Hierna volgde een succesvolle try-out en zo kon Furism gelanceerd worden voor nieuw publiek. Furism sluit zich meer concreet aan bij de subgroep van hemelse akkoordprogressies die zich laten afwisselen door de vetste riffs en krachtige vocalen.

Jong geweld dat doet denken aan superband Muse.

 

 1. Grillroom Kiosk | Orchestra Mtchuk

Honger voor je aan Tournée Musicale begint?  Reserveer dan alvast je tafel bij Grillroom Kiosk. Rumtchuk, Frumtchuk en Bumtschuk zorgen voor de muzikale omkadering tijdens je etentje .
Het trio neemt haar publiek mee op reis vanuit Djangoland tot Balkanland. Voor dit trio is muziek nooit af. Ze verklaren zichzelf als eeuwig in repetitie, ook op podium. De reis is levendig, kant-en-klaar bestaat niet, onbekende paden nodigen uit, Orchestra Mtchuk is altijd in beweging. Vervoersmiddelen tijdens deze zigeunerreis: twee manouchegitaren en een belachelijk kleine bas.

 

 1. Cultuurcentrum Gravenhof | Mr P & the Cadillacs

Mr. P & The Cadillacs spelen enkel muziek van de prachtige decenniumwissel Fifties / Sixties. Zeven muzikanten, waarvan er maar liefst vijf zingen. Nostalgische, veelstemmige doo-wop dus, en alle opwindende JUKE BOX favorieten van de AUTOSCOOTER. A Teenager in Love, Diana, Charlie Brown, Blue Moon, Shake Rattle and Roll…
Emotioneel slowen op 1 tegel, waarna je fris kan Jiven en swingen dat het een lieve lust is.

En hun “looks” ? Kan niet beter: op maat gesneden smokings, coole zonnebrillen, retro vlinderdasjes. En alle frulletjes die bij die dolle Fifties horen. Ze lijken wel weggelopen uit die prachtige film: American Graffiti…

 

 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
 • GRATIS
locatie
 • Gravenhof
 • Louisalei 7
 • 2660 Hoboken