Als cultuurcentrum Gravenhof organiseren we in 2022 twee edities van deze gesmaakte muziekhappening in samenwerking met district Hoboken. De eerste editie vond plaats vorige lente en stond in het teken van Antwerpstalige muziek. Liefst 13 locaties namen deel.

Een succesvolle editie met een overweldigende opkomst voor het slotconcert van Katastroof in het Gravenhof.

De herfsteditie op vrijdag 18 november aan het begin van de Week van de Senior staat in het teken van jazz, blues en folk. Hier brengen we een mooie mix van lokaal talent, muzikale stamgasten of een act die de lokale horeca zelf prefereert. Zeg maar de classic edition.

Programma overzicht – Tournée Musicale:

1. Howlin’ Bill & The Burners - Cultuurcentrum Gravenhof | Louisalei 7
van 22.30 tot 23.45 uur

Bill & The Burners is de relatief nieuwe band rond frontman Howlin’ Bill (Winnaar European Blues Challenge 2011). Terwijl de groep geregeld teruggrijpt naar de roots en zowel muzikaal als tekstueel het publiek de puurste blues wil laten beleven, staan ze ook met beide voeten in het heden. Dit vertaalt zich in een resolute keuze voor eigentijdse arrangementen. Dit samen met het spelplezier dat de band uitstraalt, vormt het een combinatie waarmee Bill & The Burners het publiek niet warm, maar gloeiend heet maken voor hét muziekgenre dat aan de basis ligt van alle muziekgenres, namelijk de Blues. Mét hoofdletter!

Vanaf 20.30 uur bent u welkom in het Gravenhof, er is een dj aanwezig die jullie al in de juiste stemming brengt tot aan het concert van Howlin’ Bill & The Burners


2. Music For Pleasure - Café Het Volkshuis | Kapelstraat 17
van 20 tot 20.45 uur + 21.15 tot 22 uur

Music For Pleasure is een coverband uit Antwerpen die de rockmuziek van de jaren 60, 70 en 80 laten herleven. Laat u muzikaal onderdompelen in die sfeer en geniet met zijn allen van een geweldige retroavond.

 

3. 18+Jazz -  GrillRoom Kiosk | Kioskplaats 7
van 18.15 tot 19 uur + 19.30 tot 20.15 uur

Het kwartet 18+Jazz stript op soms ondeugende wijze jazzy standards & bluesy evergreens uit de jaren '20 tot nu. Tijdens Tournée Musicale brengt dit combo toegankelijke covers uit het manouche- en jazzrepertoire, met af en toe een knipoog naar pop classics en golden oldies.

 

4. Your Wish - Café ’t Briljantje | Kioskplaats 6
van 20 tot 20.45 uur + 21.15 tot 22 uur

Roep een song en hij speelt hem. Kies een nummer en hij zingt het. Zeg een titel en hij weet wat ermee aan te vangen. Kortom: Dirk De Vriendt is een ware jukebox. Your Wish is… zijn wish…

 

5. Wheely-Dan Band - Café Buffalo | Kioskplaats 8
van 20 tot 20.45 uur + 21.15 tot 22 uur

Ze bespelen 10 instrumenten op 90 minuten. Met een kleine Blues Brothers Show brengen ze rock ’n roll en een vleugje pop.

 

6. Eric Baranyanka & Luc Wielockx - Nello’s Café | Kioskplaats 32
van 20 tot 20.45 uur + 21.15 tot 22 uur

Eric en Luc zijn al twintig jaar bevriend. Samen met hun dames trokken ze de wereld rond.  Eric met zijn gitaar, Luc met zijn sax. Uit dit broederschap groeide veel muziek. Warme wereldmuziek met humor. Ze brengen naast eigen nummer ook zuiderse covers van o.a. Bob Marley, Alpha Blondy en The Police.

 

7. Sébi Lee - Café De Nieuwe Spiegel | Kioskplaats 56
van 20 tot 20.45 uur + 21.15 tot 22 uur

Sébi Lee kruipt in de huid van de Amerikaanse rockers uit de jaren 40, 50 en 60 en vertolkt hun repertoire op zijn manier. Van  boogie-woogie tot jazz over rockabilly, country en rock- ‘n-roll, hij kan het allemaal. Sébi Lee is rock- ‘n-roll à la Jerry Lee Lewis!

 

8. Academie Hoboken afdeling JazzPopRock - Cultuurcafé Moretus | Berkenrodelei 36
van 20 tot 20.45 uur + 21.15 tot 22 uur

Leerlingen van de afdelingen JazzPopRock, Wereldmuziek & Elektronische muziek dompelen u graag onder in ‘classic’ popsongs en dansbare latinvibes met tussendoor ook nog wat beats om het geheel uptempo te houden! Zaal Moretus kan dus uw dansmoves gebruiken… “Give it up voor de leerlingen van Dieter De Bruyn, Fania Rodriguez, Juan Carlos Rosquete en Hester Bolle & be there!”

 

 9. J-Red - The Duke | Hertoglei 1
van 20 tot 20.45 uur + 21.15 tot 22 uur

J-Red is een vierkoppige band , waarvan 3 leden rasechte Hobokenaren zijn.  Ze brengen pareltjes van o.a. Rolling Stones, Deep Purple, Lenny Kravitz , The Beatles, Cream en CCR.  Ook Vlaamse rocknummertjes ontbreken niet. Kortom populaire meezingrock, waarbij enthousiaste toeschouwers wel eens mee op het podium gevraagd worden als backings (altijd fun!).

 

10. Mr Key  - Ons Kroegske | Kapelstraat 317
van 20 tot 20.45 uur + 21.15 tot 22 uur

Zanger Peter en multi-instrumentalist Mr Key hebben samen meer dan 30 jaar muzikale bagage. Vandaag bestaat het rijkgevulde repertoire voornamelijk uit Rock- ’n-roll & oldies. Zeg maar die nummers die in het collectieve geheugen blijven kleven en die iedereen met plezier meezingt.  Geniet van muzikale ambiance met nummers van onder meer Ricky Nelson, Buddy Holly, Chuck Berry, …  

 

11. Gregor Terror & The Calypso Gigolo’s -  Novonov | Antwerpsesteenweg 61
van 21 tot 22.15
uur

Gregor Terror & The Calypso Gigolo's nemen je mee naar de Caraïben en brengen als een van de weinigen in Europa authentieke calypsomuziek. Zwoele zomerse Zuiderse dansmuziek. De band brengt naast calypso traditionals ook eigen composities.

 

12. Sonder - Jeugdhuis JOH | Oudestraat 81
van 21 tot 22.15 uur

Sonder is het nieuwe project rond zangeres Kirstie DiAlegria. Verwacht je aan een wolk van geluid met sferische melodieën en invloeden uit vele verschillende genres, gaande van jazz tot country.

 

13. Eva De Roovere - Blikfabriek | Krugerstraat 232
van 21 tot 22.15 uur

Eva De Roovere bekend van folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van “Kleine Blote Liedjes”.Maar vooral van haar solowerk. Na verschillende albums, veel concerten en lovende kritieken is Eva er terug met een album vol onvervalste Nederlandstalige popsongs: Hier en Nu! Vanavond speelt ze voor u in duo met pianist Ewout Pierreux.

 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • GRATIS
locatie
  • Op locatie

Extra

  • Van 18 tot 1 uur
  • Dj van 20.30 tot 22.30 uur in het Gravenhof
  • Slotact in het Gravenhof van 22.30 tot 23.45 uur