The Good People

over cultuur en genderidentiteit

The Good People is een neo-liberaal portret van een ambitieuze generatie.

HAHAHHAHA! Who the f*ck are we kiddin’?

 

Eigenlijk gaat het (zoals altijd en alles)

Over grenzeloze liefde. Allesverterende liefde. Eindeloos veel liefde.

En een klein beetje over seks.

(of je broek omlaag trekken en hopen dat je beet hebt)

(Nee, schrappen. Ordinair.)

 

So, come and buy yourself some love, Honey –

Some Money-Can-Buy-You-Love Realness, Honey.

 

--

 

The Good People is een theatervoorstelling van Neal Leemput en Danny de Jong, die kaderde in het artistieke onderzoeksproject van Neal naar ‘de leesbaarheid van een queer lichaamsbeeld’. Voor deze voorstelling vonden ze inspiratie in de film ‘Faustrecht Der Freiheit’ van R.W. Fassbinder. In deze film probeert de werkloze Franz zich op te werken door zich in de betere homoseksuele kringen te begeven. Op die manier wordt zowel in Fassbinder’s film als in The Good People de link tussen geld en liefde bevraagt.

 

Concept en spel Neal Leemput, Danny de Jong en Yanis Berrewaerts Productie Villanella i.s.m. Koninklijk Conservatorium Antwerpen Voice-over Kurt Van Eeghem Met dank aan Tine Marguillier, Nienke Van Amelsfort en Jasmijn Van Hoof.

 

"Het boeiende aan The Good People is dat iedere knieval naar heteronormativiteit is vermeden – het verhaal heeft alleen maar homoseksuele personages en vergroot clichés onbeschaamd uit (...). Zo wordt een onaangenaam, doch uniek universum gecreëerd dat je als kijker continu op het verkeerde been zet, omdat je door de dik aangezette speelstijl de motivaties van de personages nooit precies kan doorgronden." - Marijn Lems - theaterkrant.nl


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Voorverkoop: 8 euro
  • Kassa: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • Gravenhof
  • Louisalei 7
  • 2660 Hoboken