In samenwerking met de seniorenraad van Hoboken organiseren we een heuse filmmarathon. We starten met een broodjeslunch om 12 uur. Tijdens de pauzes voorzien we koffie en thee. Je schrijft je in voor één, twee of drie films, met of zonder lunch. De keuze is volledig aan jou. 

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (om 13 uur)

Allan wordt honderd, en dat vieren ze groots in het bejaardentehuis. De jarige krijgt het echter op zijn heupen en vertrekt kort voordat het feest losbarst. De tijd die hem rest kan hij beter besteden; hij klimt uit het raam en verdwijnt. Allan begint aan een roadtrip waarbij hij van het ene in het andere avontuur terecht komt. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jonas Jonasson.  
(Zweden – 2013 - 114 minuten) 
 
Nomadland (om 15.15 uur)

Fern is een vrouw van in de zestig die alles kwijt is geraakt sinds de periode van de Grote Recessie. Ze vat een reis aan doorheen het Amerikaanse westen dat aan het veranderen is. Hierbij meet Fern zich de levensstijl aan van een moderne nomade en reist ze per caravan.  
(Amerika – 2021 - 107 minuten) 
 
Kom hier dat ik u kus (om 20 uur)

Mona is negen jaar oud als haar moeder overlijdt. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die alle aandacht opeist. Mona wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te leiden.  
(België - 2020 – 100 minuten) 

 

 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • 3 films + pistolets + koffie en thee tijdens pauze: 12 euro
  • 2 films + pistolets + koffie en thee tijdens pauze: 10 euro
  • Avondfilm: 4 euro
locatie
  • Gravenhof
  • Louisalei 7
  • 2660 Hoboken